تشخیص اسیدیته قهوه، کشف رازهای مگوی این نوشیدنی دلچسب

آیا با مفهوم تشخیص اسیدیته قهوه آشنایی دارید؟ اگر طرفدار پروپا قرص قهوه هستید به احتمال بسیار زیاد لذت تماشای مسابقات دم‌آوری قهوه که با نام World Brewer Cup شناخته می‌شود را از دست نمی‌دهید. بنابراین اینگونه فرض می‌کنیم که با این جمله آشنا هستید: «در این فنجان قهوه اسید مالیک بیشتری وجود دارد به همین دلیل به محض سرد شدن ترش می‌شود» احتمالا اولین بار که این جمله به گوشتان خورده است از خود پرسیده‌اید چه عواملی بر تشخیص اسیدیته قهوه تاثیر می‌گذارند؟

 شما نیز همانند قهوه‌خورهای قهار روزگار به خوبی می‌دانید که در همین نوشیدنی خوش رنگ چندین اسید وجود دارد که به عنوان عوامل موثر بر تشخیص اسیدیته قهوه شناخته می‌شوند. برخی از این اسیدها عبارتند از: اسید سیتریک، اسید مالیک، اسید لاکتیک و اسید استیک. نوش جان کردن یک فنجان قهوه مساوی است با احساس کردن طعم تلخی و ترشی. به راستی چه عواملی باعث می‌شوند قهوه تلخ و ترش شود؟ یک سوال مهمتر، چگونه اسیدیته قهوه را تشخیص دهیم؟

تشخیص اسیدیته قهوه

مفهوم اسیدیته قهوه

 بیایید نگاه دقیق‌تری به مفهوم اسیدیته قهوه بیندازیم و با این عبارت عجیب و غریب آشنا شویم. منظور از اسیدیته قهوه همان طعم ترش و تیزی است که هنگام نوشیدن یک فنجان قهوه احساس می‌کنیم. هرچه اسیدیته قهوه بیشتر باشد طعم ترش این نوشیدنی محبوب را در همه قسمت‌های زبان احساس می‌کنیم. به عبارت بهتر متخصصان قهوه از اسیدیته قهوه برای تشخیص کیفیت این نوشیدنی پرطرفدار استفاده می‌کنند.

عطر قهوه، طعم شیرین و دلچسب آن، مزه تلخی و کمی ترشی دست به دست هم می‌دهند و یک فنجان نوشیدنی بی‌رقیب را خلق می‌کنند. گاهی اوقات اسیدیته قهوه یادآور طعم میوه‌های ترش مانند پرتقال، لیمو ترش و تمشک است. آب از لب و لوچه تان می‌ریزد؟ لطفا آب دهانتان را قورت دهید و بیایید به بررسی تاثیر رست قهوه بر تشخیص اسیدیته قهوه بپردازیم.

 ارتباط تنگاتنگ رست قهوه و اسیدیته آن

رست قهوه

 آیا می‌دانستید رست قهوه یکی از عوامل بسیار مهمی است که بر اسیدیته قهوه تاثیر می‌گذارد؟ هرچه دانه‌های قهوه بیشتر برشته شوند به طرز قابل توجهی مقدار اسیدیته قهوه کاهش می‌یابد اما اگر قهوه کمتر برشته شود و رنگ آن روشن باشد میزان اسیدیته آن بیشتر است. طولانی شدن زمان لازم برای رست قهوه باعث تولید ماده‌ای می‌شود که از ترشح اسید در معده جلوگیری می‌کند.

 از سوی دیگر درجه آسیاب قهوه عامل دیگری است که در افزایش یا کاهش اسیدیته قهوه دخیل است. اگر مایل هستید اسیدیته قهوه خود را کاهش دهید باید دانه‌های قهوه را کمی درشت آسیاب کنید. فراموش نکنید که ریز بودن دانه قهوه با افزایش طعم ترش قهوه ارتباط مستقیم دارد.

تشخیص اسیدیته قهوه زیر ذره بین محققان

 محققان در یکی از تحقیقات اخیر خود متوجه شده‌اند که سطح اسیدهای موجود در یک فنجان قهوه آنقدر ناچیز است که به راحتی می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. آنها دریافتند که تشخیص اسیدیته قهوه و احساس طعم ترش آن علاوه بر اسیدهای طبیعی موجود در این نوشیدنی خوش طعم به عوامل دیگری نیز بستگی دارد. آیا قهوه شما علاوه بر تلخی، طعم ترشی نیز دارد؟ خدمتتان عارضیم که اسید مالیک بی‌تقصیر است و نمی‌تواند به تنهایی چنین طعمی را به وجود بیاورد.

 محققان دانشگاه دانمارک جنوبی برای روشن شدن این قضیه و یافتن عوامل پیدا و پنهانی که بر تشخیص اسیدیته قهوه تاثیر می‌گذارند تحقیقات گسترده‌ای را انجام دادند. آنها از یک گروه از متخصصان قهوه دعوت کردند و به بررسی این موضوع پرداختند که آیا می‌توان تفاوت طعم اسید سیتریک و اسید تارتاریک را در یک فنجان قهوه تشخیص داد؟ نتایج این تحقیقات تصورات همگان را درباره مزه اسیدهای موجود در قهوه و تاثیر آنها بر عطر و طعم این نوشیدنی گوارا را به چالش کشید.

یک نتیجه عجیب

 محققان متوجه شدند قهوه‌خورهای حرفه‌ای که رایحه بهشتی و طعم شگفت انگیز قهوه با لحظات زندگی آنها عجین شده است، هنگام چشیدن قهوه نمی‌توانند به درستی اسیدهای موجود در نوشیدنی خود را تشخیص دهند. به عبارت دیگر، مقدار اسیدهای موجود در قهوه مانند اسید استیک، اسید لاکتیک و اسید مالیک آنقدر ناچیز است که نمی‌توان به هیچ عنوان آنها را تشخیص داد.

 نتیجه تحقیقات، مبانی مهارت‌های کاپینگ که در دوره تشخیص طعم قهوه آموزش داده می‌شود را به چالش کشید. جالب است بدانید حتی مقدار اسیدیته قهوه در قهوه‌های دمی و قهوه‌هایی که کمتر برشته شده‌اند بسیار کمتر از سطح انتظار بود. نکته جالب‌تر آن است که محققان پس از بررسی انواع قهوه برزیل اعلام کردند که این محصولات دلچسب PH پایین‌تر و اسید سیتریک بیشتری دارند. گویی محل کشت روی اسیدیته قهوه تاثیرگذار است.

از سوی دیگر سطح PH قهوه کنیا بالاتر اما مقدار اسید سیتریک آن کمتر است. نتایج این تحقیقات شوکه کننده بود و باعث تعجب باریستا های سراسر جهان و افرادی شد که ادعای حرفه‌ای بودن داشتند. به این ترتیب متخصصان قهوه به این نتیجه رسیدند که برخلاف تصور آنها اسیدیته قهوه کنیا پایین است.

بررسی اسیدیته قهوه

تشخیص اسیدیته قهوه و اسید ارگانیک‌ ها

 معمولا اکثر افراد اسیدیته قهوه را با ترشی قهوه اشتباه می‌گیرند حال آنکه عوامل مختلفی باعث ترشی این نوشیدنی دلپذیر می‌شوند مانند رست قهوه، سبز بودن دانه قهوه، و روش دم‌آوری قهوه. اگر سطح اسیدیته قهوه متعادل باشد شما می‌توانید یک فنجان قهوه عالی تهیه کنید. بحث درباره ترکیبات اسیدی قهوه را در دوره آموزش رست قهوه به صورت مفصل بررسی می‌کنیم. آیا حاضر هستید به گشت و گذار در دنیای اسیدهای موجود در قهوه بپردازیم؟

 اسید سیتریک

 اسید سیتریک در میوه‌های ترش مانند مرکبات به وفور یافت می‌شود. قهوه‌ای که در کنیا و اتیوپی کشت می‌شود اسید سیتریک بالایی دارد. بالا بودن اسیدیته قهوه‌ای که در این نواحی کشت می‌شود آن را به یکی از قهوه‌های پرطرفدار تبدیل کرده است.

 اسید مالیک

 مقدار اسید مالیک در قهوه‌ایی که در آمریکای مرکزی کشت می‌شود بسیار بالا است. (کشورهای: کاستاریکا، السالوادور، گواتمالا، هندوراس، نیکاراگوئه و پاناما) این اسید در میوه‌هایی مانند سیب، گلابی و آلو یافت می‌شود. اسید مالیک باعث می‌شود هنگام نوشیدن قهوه طعم خوش سیب یا گلابی را نیز احساس کنید.

 اسید تارتاریک

 این اسید به وفور در قهوه کنیا یافت می‌شود البته طعم خوش کرنبری، گیلاس و انگور نیز مدیون همین اسید است. در نتیجه نوشیدن قهوه‌ای که مقدار زیادی اسید تارتاریک دارد طعم این میوه‌های بهشتی را تداعی می‌کند.

 اسید لاکتیک

 اسید لاکتیک در محصولات لبنی و قهوه وجود دارد. این اسید باعث می‌شود که پس از نوشیدن قهوه، طعم دلچسب و شیرینی را احساس کنید- همان طعم خوش شکلات شیری!

 اسید فسفوریک

 اکثر اسیدها طعم تند و تیزی دارند اما داستان اسید فسفوریک متفاوت است. این تافته جدا بافته طعم شیرین مطبوعی دارد. قهوه خوش طعمی که در ساعات اولیه صبح نوش جان می‌کنید و از طعم تلخ و شیرین آن لذت می‌برید مدیون همین اسید است.

 اسید استیک

 این اسید طعم تند و تیزی دارد و به مقدار بسیار کم در سرکه یافت می‌شود. در صورتی که قهوه به درستی فرآوری نشده باشد سطح این اسید افزایش می‌یابد بنابراین قهوه طعم مطبوعی نخواهد داشت.

 اسید کلروژنیک

 اسید کلروژنیک یکی از اسیدهای پیچیده موجود در قهوه است که در هنگام برشته کردن قهوه به اسید کویینیک و اسید کافئیک تبدیل می‌شود. این ماده نقش به سزایی در اسیدیته قهوه ایفا می‌کند و از آنجایی که در مرحله رست از بین می‌رود، قهوه خوش طعمی به دست می‌آید.

 آزمایش تشخیص اسیدیته قهوه

 محققان برای تشخیص اسیدیته قهوه از یک روش جالب استفاده کردند. آنها به دم‌آوری مقداری قهوه پرداختند سپس دور از نگاه تیزبین باریستاها کمی اسید طبیعی به آن اضافه کردند. محققان گروه اول مقداری اسید سیتریک، اسید مالیک، اسید لاکتیک و اسید تارتاریک به قهوه اضافه کردند. محققان گروه دوم نیز به سراغ اسید استیک، اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید فسفوریک رفتند. و این آغاز یک چالش پرماجرا بود.

آزمایش اسیدیته قهوه

 محققان ۴/۰ گرم از این اسیدها را به یک لیتر قهوه‌ای که از قبل تهیه کرده بودند اضافه کردند. افراد حاضر در این تحقیق به دو گروه تقسیم شدند و از افراد گروه اول درخواست شد دو فنجان قهوه را به صورت تصادفی انتخاب کنند و پس از نوشیدن قهوه بگویند به کدام فنجان اسید اضافه شده است. گروه دوم محققان کمی پا را فراتر گذاشتند و از افراد حاضر در پروژه درخواست کردند نوع اسیدی که به قهوه اضافه شده است را مشخص کند.

هدف محققان از انجام این آزمایش آن بود که مهارت حسی شرکت کنندگان به طور دقیق بررسی شود. در واقع محققان گروه دوم به شرکت کنندگان آزادی عمل بیشتری دادند و از آنها خواستند در صورت نیاز می‌توانند اسیدهای دیگری را نیز به قهوه خود اضافه کنند. آنها می‌خواستند به افراد حاضر در پروژه اختیار عمل بدهند که بتوانند تشخیص دهند کدام قهوه طعم متفاوتی دارد.

ماجرا از چه قرار بود؟

 پژوهشگران در پایان بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که در حالت عادی غلظت هر یک از این اسیدها در یک فنجان قهوه بسیار کمتر از مقادیر مورد استفاده در پژوهش است. البته تنها یک مورد استثنا وجود داشت، همان اسید سیتریک معروف خودمان. آنها در این پژوهش از پنج قهوه اسپشیال متفاوتی استفاده کردند که عبارتند از: دو قهوه طبیعی پالپ شده برزیلی، دو قهوه کنیا و یک قهوه شسته بولیوی.

محققان انتظار داشتند که اسیدیته قهوه اسپشیال لایت بسیار بالا باشد اما متوجه شدند که فقط سطح اسید سیتریک این قهوه بالاتر بود. اسید کلروژنیک و اسید کویینیک دو اسید دیگری بودند که غلظت آنها به طرز قابل توجهی افزایش یافت اما در کمال تعجب هیچ یک از افراد حاضر در این مطالعه نتوانستند آنها را تشخیص دهند.

 معیار تشخیص اسیدیته قهوه

 آزمایش‌های حسی برای تشخیص اسیدیته قهوه بر مبنای این فرضیه قرار دارند که اسید ارگانیک‌های موجود در قهوه به این نوشیدنی کم نظیر عطر و طعمی ناب می‌بخشند. به این ترتیب انواع قهوه با یکدیگر تفاوت دارند. حال آنکه قهوه‌های دمی حاوی مقدار کمی از این اسیدها هستند و ما طرفداران پروپا قرص قهوه نمی‌توانیم آنها را تشخیص دهیم.

 معیار تشخیص اسیدیته قهوه

محققان یک بار دیگر دست به کار شدند و مقادیر متفاوتی از اسید ارگانیک‌های مختلف را به قهوه‌های مورد نظرشان اضافه کردند. آنها دوباره عینک ریز بینی را به چشم زدند و تحقیقات خود را آغاز کردند. در این مطالعه یک گروه از مدیران یک کارخانه بزرگ برشته کاری قهوه در کپنهاگ حضور داشتند. اگرچه این افراد قبلا در دوره تشخیص اسیدهای ارگانیک شرکت کرده بودند، قبل از شروع تحقیق آموزش‌های لازم را دریافت کردند.

 محققان دریافتند که هیچ یک از افراد موفق نشدند اسید موجود در نمونه‌های قهوه را تشخیص دهند. در واقع امکان تشخیص این اسیدها وجود نداشت. آنها در یک مطالعه دیگر اسیدهای مورد نظر را به آب اضافه کردند. در کمال حیرت هیچ یک از شرکت کنندگان نتوانستند اسید ارگانیک‌های موجود در قهوه را تشخیص دهند اما اسید استیک تنها مورد استثنا در این آزمایش بود.

نتایج به روایت تصویر

نمودار اول

 این نمودار عملکرد افراد در تشخیص اسیدیته قهوه و آب را نشان می‌دهد. افراد شرکت کننده در این مطالعه نتوانستند اسیدهای موجود در قهوه را تشخیص دهند. از سوی دیگر آنها موفق نشدند به غیر از اسید سیتریک، طعم سایر اسیدهایی که به آب اضافه شده بود را احساس کنند. خطوط تیره روی نمودار تعداد پاسخ‌های صحیح افراد حاضر در این تحقیق را نشان می‌دهد.

 محققان مقادیر متفاوتی از هر اسید را به قهوه اضافه کردند و این روند را تا جایی ادامه دادند که افراد شرکت کننده در تحقیق بتوانند طعم اسیدها را تشخیص دهند. به این ترتیب آنها آستانه تشخیص طعم اسیدهای قهوه را تعریف کردند. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که سطح اسید مالیک، اسید لاکتیک و اسید استیک موجود در یک فنجان قهوه کمتر از مقداری است که فرد بتواند آنها را تشخیص دهد. از سوی دیگر غلظت اسید فسفوریک کمی بالاتر از سایر اسیدها بود. به طور کلی تنها اسید موجود در قهوه که طعم آن به وضوح احساس می‌شد همان اسید سیتریک بود.

نمودار دوم

 بر اساس این نمودار مقدار برخی از اسید ارگانیک‌های مهم قهوه بسیار ناچیز است و امکان تشخیص آنها وجود ندارد. ستون‌های سبز غلظت این اسیدها را در قهوه‌ای نشان می‌دهند که به کمک فرنچ پرس تهیه شده است. از سوی دیگر ستون‌های نارنجی مقدار اسیدهایی را به تصویر می‌کشد که به قهوه اضافه شده‌اند. سپس محققان فنجان‌های قهوه را در اختیار باریستاها قرار داده‌اند که نظر خود را درباره طعم قهوه بیان کنند.

 نتایج این بررسی‌های گسترده کاملا با باور عموم مغایرت داشت. به عبارت بهتر غلظت هر یک از اسید ارگانیک‌های موجود در قهوه تاثیر چندانی بر طعم این نوشیدنی خوش رنگ ندارد. اگرچه محققان مقدار اسید موجود در قهوه را دو برابر کردند، باریستاها نتوانستند تغییر طعم قهوه را احساس کنند.

 معیار سنجش غلظت قهوه و تشخیص اسیدیته قهوه

 محققان در یک مطالعه دیگر از فرنچ پرس برای دم‌آوری قهوه استفاده کردند. آنها تی ‌دی ‌اس نمونه‌های قهوه (Total Dissolved Solids) یا همان غلظت مواد جامد محلول در یک فنجان قهوه را حدود ۱/۱ درصد در نظر گرفته بودند زیرا باریستاها در دوره ارزیابی حسی با همین تی دی اس قهوه را چشیده بودند.

قهوه‌ای که ما به عنوان قهوه خوش طعم و درجه یک می‌شناسیم تی دی اس بالاتری دارد، محققان با این سوال مواجه شدند که آیا می‌توان اسیدهای موجود در یک فنجان قهوه استرانگ را به راحتی تشخیص داد؟ نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که روش دم‌آوری از عوامل مهمی است که باید در تشخیص اسیدیته قهوه به آن توجه کنیم. به طور کلی علاوه بر عوامل موثر بر دم‌آوری قهوه، رست قهوه نیز از موارد مهمی است که باید در تشخیص اسیدیته قهوه مورد بررسی قرار بگیرد.

 سنجش غلظت قهوه

برا یک چالش حاضر هستید؟

 افزایش غلظت قهوه همیشه به این معنا نیست که مقدار اسیدهای موجود در این نوشیدنی خوش عطر از آستانه تشخیص بالاتر است. در قهوه استرانگ غلظت همه ترکیبات افزایش می‌یابد به همین دلیل نمی‌توانیم مزه همه اسیدهای موجود در قهوه را احساس کنیم. اجازه بدهید با ذکر یک مثال این موضوع را بهتر توضیح دهیم. تصور کنید که مقدار کمی اسید را به اسپرسوی شما اضافه کرده‌ایم و از سوی دیگر یک فنجان قهوه لایت را مقابلتان قرار داده‌ایم. سپس از شما می‌خواهیم هر دو فنجان را نوش جان کنید.

خب، چه شد؟ به احتمال زیاد به سختی می‌توانید اسیدی که به اسپرسو اضافه کرده‌ایم را تشخیص دهید. به زبان ساده‌تر برای آنکه بتوانید تفاوت این دو فنجان قهوه را احساس کنید باید اسید بیشتری را به قهوه شما اضافه کنیم. درنتیجه دلیل استفاده از فرنچ پرس برای دم‌آوری قهوه می‌تواند بر اسیدیته قهوه تاثیر بگذارد. در واقع قهوه‌ای که به کمک فرنچ پرس دم‌آوری می‌شود حاوی چربی، ملانوئید و ذرات ریز بیشتری است که طعم دهانی قهوه را افزایش می‌دهند. به این ترتیب هنگام نوشیدن قهوه نمی‌توانیم طعم‌های خاص را احساس کنیم.

 عوامل موثر بر تشخیص اسیدیته قهوه

PH قهوه کنیا بیشتر از سایر قهوه‌هایی است که محققان مورد بررسی قرار داده‌اند، در نتیجه اسیدیته قهوه کنیا کمتر است. نتایج حاصل از بررسی‌ها باعث تعجب محققان و افراد شرکت کننده در این پژوهش‌ها شد زیرا با توجه به طعم قهوه کنیا، تصورات آنها کن فیکون شد. البته این اولین باری نبود که پژوهشگران انگشت به دهان می‌ماندند. آنها در یکی دیگر از پژوهش‌ها متوجه شدند که قهوه کنیا در مقایسه با قهوه‌ای که در آمریکای مرکزی کشت می‌شود اسید سیتریک کمتر اما اسید مالیک بیشتری دارد.

 یک گروه دیگر از محققان به این نتیجه رسیدند که قهوه آفریقای شرقی در مقایسه با قهوه‌ای که در آمریکای مرکزی کشت می‌شود PH بالاتری دارد. یک نکته مهم را نباید فراموش کنیم، همه اسیدهای موجود در یک فنجان قهوه تاثیر یکسانی بر تشخیص اسیدیته قهوه ندارند. به عبارت دیگر، تشخیص اسیدیته قهوه و مقدار ترشی قهوه به عامل دیگری نیز بستگی دارد. در واقع نقش تیتراسیون اسید از PH قهوه و غلظت اسیدهای موجود در آن بیشتر است. منظور از تیتراسیون اسید مقدار ماده قلیایی مورد نیاز برای خنثی کردن همه اسیدهای قهوه است.

عوامل موثر بر تشخیص اسیدیته قهوه

 برخی از ترکیبات باعث کاهش اسیدیته قهوه می‌شوند. به عبارتی تغییر غلظت برخی از اسیدها تاثیر کمی بر PH قهوه دارد. اسیدیته قهوه می‌تواند طعم این نوشیدنی بی‌رقیب را دستخوش تغییر کند. به عنوان مثال اسید سیتریک و اسید مالیک باعث می‌شوند اسیدیته قهوه افزایش یابد. هر یک از این اسیدها به تنهایی ترشی کمی دارند اما به محض ترکیب شدن ترشی آنها دو برابر می‌شود.

 از سوی دیگر ترکیباتی که طعم تلخی دارند مانند اسید کوینیک باعث کاهش اسیدیته قهوه می‌شوند. مقدار این اسید در قهوه برزیلی بیشتر است به همین دلیل اسیدیته قهوه برزیل کمتر است.

 آروما و تشخیص اسیدیته قهوه

 محققان در یکی از تحقیقات جالبی که در خصوص تشخیص اسیدیته قهوه انجام دادند متوجه شدند که آروما یا عطر خوش قهوه بر اسیدیته قهوه تاثیر می‌گذارد. آنها بر اساس نتایج تحقیقات خود اعلام کردند که قهوه کنیا در مقایسه با قهوه آمریکای مرکزی PH بالاتر و اسیدیته کمتری دارد، حال آنکه تصور می‌شد اسیدیته قهوه کنیا بیشتر است.

 محققان از افراد شرکت کننده در تحقیق خواستند بینی خود را با استفاده از گیره‌های مخصوص ببندند که عطر قهوه را استشمام نکنند. این افراد پس از نوشیدن یک فنجان قهوه خوش طعم به نفع قهوه کنیا رای دادند و اعلام کردند که اسیدیته قهوه کنیا از سایر قهوه‌ها کمتر است.

آرومای قهوه

نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که مهمترین عامل در تشخیص اسیدیته قهوه کنیا عطر این نوشیدنی است. به زبان ساده‌تر رایحه ترش قهوه کنیا باعث می‌شود اسیدیته این نوشیدنی بالاتر باشد. حال آنکه رایحه کارامل، اسیدیته قهوه را کاهش می‌دهد در نتیجه نوشیدنی شما طعم شیرین دلچسبی خواهد داشت.

به همین دلیل طرفداران پروپاقرص قهوه به راحتی طعم شیرین آن را با همه سلول‌های خود احساس کنند. اکثر افراد قهوه خود را تلخ می‌نوشند اما برخی ادعا می‌کنند که قهوه آنها اندکی شیرین است. این شیرینی مطبوع از رایحه بهشتی این نوشیدنی نشات می‌گیرد.

 هر اسیدی اسید نیست

 اگر تصور می‌کنید که همه اسیدهایی که در فنجان قهوه شما وجود دارند بر تشخیص اسیدیته قهوه تاثیر می‌گذارند باید خدمت با سعادتتان عرض کنیم که اشتباه می‌کنید. برخی از اسیدهای قهوه در ایجاد رایحه خوش قهوه نقش دارد. به عنوان مثال استشمام بوی سرکه به وجود اسید سیتریک ارتباط دارد حال آنکه اسید پیرویک باعث می‌شود در رایحه کارامل غرق شوید. از سوی دیگر تعداد زیادی از اسیدها طعم تلخ و تند قهوه را به وجود می‌آورند.

 جالب است بدانید برخی از این اسیدها هیچ عطر و طعمی ندارند اما تاثیر آنها بر عطر و مزه قهوه انکارناپذیر است. هنگامی که یک فنجان قهوه دم می‌کنید اسید کلروژنیک به آرامی شروع به تجزیه شدن می‌کند. نتیجه چیست؟ یک فنجان قهوه خوش طعم با رایحه‌ای دلپذیر! در واقع تجزیه شدن این اسید باعث افزایش اسیدیته قهوه و طعم تلخ دلچسب آن می‌شود.

نکته: پس از دم‌آوری قهوه آن را نوش جان کنید. قهوه را باید تازه و داغ نوشید، در غیر این صورت برخی از اسیدهای آن تجزیه می‌شوند و ممکن است قهوه شما عطر خوش اول را نداشته باشد.

تشخیص اسیدیته قهوه و یک دنیا حرف ناگفته

 غلظت اسیدهای موجود در قهوه نقش چندانی در تشخیص اسیدیته قهوه ندارد. همانطور که در این محتوا خواندید اسیدیته قهوه اعم از قهوه کنیا، برزیل و آمریکا به عوامل متعددی بستگی دارد از قبیل رست قهوه و نحوه دم‌آوری این نوشیدنی. به طور کلی اسیدیته قهوه یکی از موارد بسیار مهمی است که بر کیفیت و عطر و طعم قهوه تاثیر می‌گذارد.

البته یک نکته را فراموش نکنید، بالا بودن اسیدیته قهوه می‌تواند بر سلامت دهان و دندان تاثیر منفی بگذارد و رفلاکس معده را بدتر کند. اسیدیته قهوه لایت از قهوه مدیوم و دارک بیشتر است، بنابراین اگر می‌خواهید اسیدیته قهوه شما کمتر باشد باید قهوه دارک را به لیست خرید خود اضافه کنید.

از سوی دیگر برخی از روش‌های دم‌آوری قهوه مانند قهوه سرد دم یا استفاده از فیلتر کاغذی باعث کاهش اسیدیته قهوه می‌شود. لُب کلام آنکه اسیدیته قهوه یکی از عوامل مهمی است که باعث می‌شود از طعم و رایحه قهوه لذت ببرید. اسیدیته قهوه‌های مختلف با هم برابر نیست و برخی از آنها اسیدیته کمتری دارند در نتیجه برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند یک انتخاب عالی محسوب می‌شوند.

نویسنده:

لیلا عبدالملکی

منبع:

baristahustle.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع