7 نکته برای راه اندازی کافه که هیج‌جا نمی‌شنوید

اگر این مطلب را برای خواندن انتخاب کرده‌اید احتمالا به راه اندازی کافه فکر می‌کنید اما نمی‌دانید از کجا اطلاعات کسب کنید. نگران نباشید این مقاله برای شماست و ما برای کمک اینجا هستیم. راه‌اندازی کافه در قدم اول کمی دشوار به نظر می‌رسد اما وقتی به درستی انجام شود، آورده زیادی برای شما خواهد داشت.

با توجه به انفجار کافه‌ها پس از شیوع کووید، بازار کافه‌داری بسیار داغ شد. اما این مسئله به تنهایی نمی‌تواند موفقیت شما را تضمین کند.

7 نکته کاربردی برای راه اندازی کافه

در ادامه چک لیستی را با شما در میان می‌گذاریم که برای بازکردن کافه شما سودمند است. قلم و کاغذتان را آماده کنید تا مقدمات راه‌اندازی کافه را مرور کنیم.

نکات راه اندازی کافه
  1. محل را بشناسید

اولین مورد برای راه اندازی کافه پیدا کردن محل مناسب است. شاید تصور کنید که پیدا کردن محل که بخش جذاب ماجراست و نباید دشوار باشد اما پیدا کردن محل مناسب باید با دقت و ارزیابی درستی انجام شود و البته باید صبور باشید. انتخاب محل نامناسب می‌تواند تمام تلاش‌های شما را محکوم به شکست کند.
مهم‌ترین فاکتور هنگام انتخاب محل، میزان تردد افراد پیاده است. میزان تردد افراد پیاده نشان می‌دهد که مردم تا چه اندازه در این محل رفت‌وآمد دارند. افراد پیاده همان مشتریان احتمالی شما هستند. اگر کافه در خیابان‌هایی

که مرکز خرید دارند واقع باشد و در نزدیکی محل کافه ایستگاه مترو قرار داشته باشد، از مشتریان بیشتری پذیرایی خواهید کرد. چنین موقعیت‌هایی به سادگی پیدا نمی‌شوند. به همین دلیل باید دست به کار شوید و تحقیقات جامعی را به عمل آورید تا موقعیت مکانی خوبی را پیدا کنید.

باید مسیر حرکت وسایل حمل‌ونقل عمومی را در نظر بگیرید، حال و هوای محیط را در نظر بگیرید و تعداد کافه‌های موجود در منطقه را بررسی کنید. تمام این فاکتورها را با دقت کرده تا بهترین نقطه را برای راه‌اندازی کافه‌تان پیدا کنید.

بررسی محل کافه

2. طرح کسب کار (بیزینس پلن) خود را آماده کنید

باز کردن کافه درست مانند راه‌اندازی هر نوع کسب و کاری دیگری به آماده‌سازی نیاز دارد. همانطور که می‌دانید اگر مقدمات را به درستی فراهم نکنیم، احتمال شکست افزایش می‌یابد. درست مانند زمانی که به دنبال موقعیت مکانی مناسب برای راه اندازی کافه هستید، برای ایجاد یک طرح کسب و کار نیز باید تحقیقات کاملی را انجام دهید.
می‌خواهید چه نوع کافه‌ای داشته باشید، یک کافه معمولی با سالنی پر از صندلی یا یک کیوسک سرو قهوه، کافه بیرون بر و کافه رستوران هر کدام به برنامه تجاری متفاوتی نیاز دارند. بنابراین اگر نوع کافه را تعیین کنید، بخش مهمی از راه را طی کرده‌اید.

در قدم بعدی باید نگاهی به وضعیت بازار کافه‌داری داشته باشید. با ترندها و روش‌های کافه‌داری آشنا شوید و ببینید کافه شما در کجای این بازار جای می‌گیرد. برای پی بردن به نتیجه باید رقبای محلی را بررسی کنید. به این ترتیب با انواع منو، قیمت‌ها، خدمات و مشتریان هدف آشنا شوید. فراموش نکنید که اگر همه کافه‌های در محله موردنظر شما قیمت 30 هزار تومان را برای اسپرسو در نظر گرفته‌اند. شما نباید قیمت 50 هزار تومان را در نظر بگیرید.

بعد از انجام این تحقیقات، ایجاد یک استراتژی به مراتب ساده‌تر خواهد بود. در ادامه به بازاریابی، تبلیغات محلی و استفاده از شبکه‌های اجتماعی نیاز دارید. برای داشتن یک کافه شلوغ و موفق این مراحل را جدی بگیرید.

طرح کسب و کار کافه

3. تجربه کسب کنید

شروع کسب و کار ساده نیست، پس بهتر است قبل از شروع راه اندازی کافه کمی تجربه کسب کنید. با حضور در محیط یک کافه واقعی تجربه اندوزی می‌کنید و متوجه می‌شوید که چه عواملی می‌تواند منجر به موفقیت شما شود. در کنار کار کردن در محیط واقعی کافه می‌توانید در دوره‌های آموزش باریستا نیز شرکت کنید تا مهارت کافی برای مدیریت کافه را کسب کنید.

با کار کردن در کافه یا شرکت در دوره باریستا از نزدیک متوجه می‌شوید که چه چیزی احتیاج دارید. شاید الان با این مفاهیم بیگانه باشید، اما تجهیزات کافه، دستگاه‌های تهیه قهوه، انواع فنجان‌ها، میزها، امنیت، سیستم پرداخت، هزینه راه‌اندازی و حاشیه سود همه و همه مفاهیمی هستند که پس از مدتی کار کردن در کافه با آنها آشنا می‌شوید.

از این گذشته با کار کردن در کافه می‌آموزید که باید از پرسنل خود چه انتظاراتی داشته باشید. ازطرفی وقتی با مسئولیت‌های باریستا آشنا می‌شوید می‌توانید باریستای بهتری باشید. قدرت تجربه را برای شروع یک کسب‌وکار دست کم نگیرید. فرقی نمی‌کند این تجربه چه اندازه زیاد یا کم باشد، در هر صورت این تجربه به یاری شما خواهد آمد.

کسب تجربه برای راه اندازی کافه

4. قهوه درست را انتخاب کنید

صحبت از کافه است و بدون قهوه کافه معنا و مفهومی ندارد. فرقی نمی‌کند چقدر کافه شما زیبا باشد و از چه مبلمان جذابی استفاده کرده باشید، در هر صورت اگر قهوه‌ای که سرو می‌کنید خوب نباشد، مشتریان شما برای بار دوم باز نمی‌گردند.

دانه قهوه در عطرها و طعم‌های گوناگونی روست می‌شوند و طعم قهوه کافه شما می‌تواند آن را در ذهن مشتریان ثبت کند. همه ما می‌توانیم طعم دلچسبی را به یاد بیاوریم که به سادگی از ذهن ما پاک نمی‌شود. اولین تجربه مشتری از کافه شما همان طعمی است که در خاطرش می‌ماند. اگر می‌خواهید بین کافه‌های همسایه متمایز باشید باید دانه‌های قهوه را با دقت انتخاب کنید.

5. شبکه ارتباطی را دست کم نگیرید

نمی‌خواهیم شبیه به شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها صحبت کنیم اما شبکه سازی و ایجاد ارتباطات به پیشرفت شما کمک می‌کند. با ایجاد ارتباط می‌توانید مردم بیشتری را در محل راه اندازی کافه بشناسید و مشتریان احتمالی بیشتری را برای کافه دست و پا کنید. پس بهتر است دست به کار شوید و کمی با مردم محل بیشتر معاشرت کنید.

هنگام راه اندازی کافه برای اینکه در محله شناخته شوید باید صبور باشید و سخت تلاش کنید. در مورد رسومی و رویدادهای محلی تحقیق کنید تا بتوانید در زمان درست خدمات خود را به مردم محله ارائه دهید. به این ترتیب می‌توانید تمام قهوه‌های خود را به مردم بفروشید.

با خیریه‌های محلی همکاری کنید و به داوطلبان قهوه تعارف کنید. شما حتی می‌توانید با کسانی که در زمینه تولید موادغذایی فعالیت دارند نیز همکاری کنید و محصولات آنها را در کافه خود به فروش برسانید. همچنین می‌توانید قهوه‌های خود را در کسب‌‌وکارهای محلی دیگر به فروش برسانید. خلاق باشید تا راه‌های تازه‌ای برای مشارکت با کسب‌وکارهای محلی پیدا کنید.

هر چقدر بیشتر شناخته شوید، شبکه بزرگ‌تری را تشکیل می‌دهید و همکاری‌های بیشتری را آغاز می‌کنید. همکاری‌های متقابل دو سر برد هستند و دو طرف با مبادله خدمات به سود می‌رسند.

شبکه ارتباطی در راه اندازی کافه

6. تحقیق و کسب اطلاع درباره موارد قانونی

اکنون زمان تحقیق در مورد موارد قانونی است. شاید این بخش به اندازه دیگر قسمت‌ها جذاب نباشد اما برای باز کردن کافه باید قوانین مربوطه را بشناسید. برای راه‌اندازی کافه به مجوز نیاز دارید و بدون مجوز نمی‌توانید قهوه بفروشید.

زمانی که در مورد قانون صحبت می‌کنیم منظورمان همان مجوز است. شما باید مقدمات بسیاری را در نظر بگیرید که ممکن است شما را از راه اندازی کافه ناامید کند یا حتی هزینه راه‌اندازی را افزایش دهد.

با مراجعه به سایت‌های مشاوره حقوقی و همینطور مراجعه به نهادهای قانونی‌ از مدارک و شرایط لازم برای دریافت مجوز کافه اطلاع پیدا می‌کنید. در کنار اخذ مجوز بهتر است به فکر بیمه کردن کسب‌وکار خود نیز باشید. به این ترتیب از سرمایه خود در برابر خسارت‌های احتمالی محافظت می‌کنید.

اگر قصد دارید یک کافه رستوران بنا کنید باید آموزش‌های لازم را برای پرسنل خود در نظر بگیرید. با توجه به خدماتی که برای ارائه در کافه در نظر گرفته‌اید باید قوانین مربوط به آن را مطالعه و مجوزهای لازم را بگیرید.

این قسمت از کار کمی خسته‌کننده است اما به محض اینکه مجوزها را دریافت کنید، یک قدم به رویایی راه ‌اندازی کافه خود نزدیک‌تر هستید.

مثبت اندیشی در راه اندازی کافه

7. مثبت باشید و انگیزه خود را حفظ کنید

در نهایت برای کافه‌دار بودن باید مثبت باشید. رم در یک شب ساخته نشد، کافه شما هم نمی‌شود. راه‌اندازی هر کسب‌وکاری دشواری است و سختی‌های بسیاری پیش روی شماست. فرقی نمی‌کند کسب‌وکار موردنظر چقدر بزرگ یا کوچک باشد، مسیر پیش روی‌تان ساده نیست.

ذهنیت مثبت داشته باشید و افکار منفی را از خود دور کنید. با روحیه خوب و امید می‌توانید تمام مراحل را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارید. صبور باشید و با مثبت‌اندیشی انرژی خوبی را در کافه خود پراکنده کنید. با تحقیق و یادگیری بیشتر در مورد راه اندازی کافه می‌توانید کافه رویایی خود را افتتاح کرده و فضای دلنشینی را برای مردم منطقه ایجاد کنید.

نویسنده: نجمه نظری

منبع: BARSCHOOL

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع