7 راهکار جهت مدیریت مالی کافی شاپ و رستوران

اگر شما مدیریت مالی کافی شاپ یا رستوران را بر عهده دارید باید بدانید معیارهای مختلفی برای سنجش عملکرد شما وجود دارد که باید آنها را دنبال کنید تا به مرور زمان ارزیابی های لازم را انجام داده و از سلامت کسب و کار خود مطلع شوید. مدیران کافی شاپ ها با بررسی منظم معیارهای سنجش عملکرد می‌توانند روند منفی طی شده در کسب و کار خود را پیگیری کرده و با به‌کار گیری آن بتوانند برای بهبود شرایط مجموعه اقدامات مناسب‌تری را ترتیب دهند.

افزایش کارایی و سودآوری در یک کافه یا رستوران، از جمله اتفاقاتی است که یک شبه صورت نمی‌پذیرد و برای رسیدن به آن می‌بایست تلاش فراوانی صورت گیرد. در یک مجموعه بخش‌های مختلفی وجود دارد که عملکرد تمامی آن‌ها می‌تواند روی خروجی کار مدیر مجموعه تاثیر مستقیم بگذارد. به‌علاوه کانال‌های مختلف هزینه و درآمدها، از مهم‌ترین عواملی اثر گذار بر سود و زیان آن مجموعه به‌شمار می‌آیند. بنابراین باید بدانید که در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت که حتی کوچک‌ترین تغییر، یک شبه انجام شود و تمام عملیات و حاشیه های مربوط به بهبود شرایط کار با سرعت غیر متعارف صورت پذیرد.

در این مطلب، 7 روش برای سنجش عملکرد مدیریت مالی کافی شاپ و رستوران گردآوری شده است که با بررسی آنها می‌توانید بطور کلی از نحوه مدیریت مالی مطلع شوید.

نقطه سر به سر

نقطه سر به سر یکی از نخستین شاخص‌هایی محسوب می‌شود که در کافه یا رستوران‌تان باید آن را ارزیابی کنید. احتساب این رقم به شما کمک می کند تا دریابید که برای بازگشت مبلغ سرمایه گذاری شده، به چه دوره زمانی نیاز داریـد. محاسبه نقطه سر به سر از جمله اقدامات ضروری برای همه مجموعه‌ها محسوب می شود و اگر به تازگی در یک رستوران یا کافی شاپ سرمایه گذاری کرده اید یا قصد باز کردن کافه یا رستوران را دارید، بهتر است هرچه سریع تر سراغ آن بروید.

فرمول محاسبه نقطه سر به سر به صورت زیر انجام می شود:

مجموع هزینه‌های ثابت ÷ ( (مجموع فروش – مجموع هزینه‌های متغیر) / مجموع فروش) = نقطه سر به سر

مدیریت مالی کافی شاپ - کافه نیرو
مدیریت مالی کافی شاپ

هزینه کالاهای فروخته شده در مدیریت مالی کافی شاپ

هزینه‌ی تهیه غذاها یا نوشیدنی‌هایی که مشتریان سفارش می دهند، هزینه پرداخت شده بحساب می‌آید. برای محاسبه هزینه کالاهای فروخته شده، باید تمام مقادیر موجودی مجموعه خود را در ابتدا و انتهای یک دوره زمانی مشخص، ثبت کنید و هرگونه خرید جدید انبار را به آن اضافه کنید.

محاسبه هزینه کالاهای فروخته شده برای مدیریت مالی کافی شاپ یا رستوران اهمیت زیادی دارد. زیرا این مورد یکی از روش ها برای محاسبه هزینه های یک مجموعه است. با این روش می توانید میزان هزینه رستوران یا کافی‌شاپ را در هر بخشی به صورت جداگانه محاسبه کنید تا بتوانید با روش های مختلف هزینه های مجموعه خود را کاهش دهید.

فرمول محاسبه بهای تمام شده کالاهای فروش رفته:

موجودی ابتدا + موجودی خریداری شده – موجودی نهایی = هزینه کالاهای فروخته شده

نرخ سربار

دانستن هزینه های ثابت در رستوران یا کافی شاپ بسیار ساده است؛ یک صورتحساب برابر با یک هزینه برای مدیر یک مجموعه بهترین حالت این است که به صورت روزانه از هزینه‌های ثابت مجموعه خود مطلع شود. نرخ سربار در اصل یک شاخص کاربردی برای محاسبه هزینه‌ها محسوب می شود که به شما کمک می‌کند تا فهم بهتری از مجموع هزینه های تحمیل شده به مجموعه خود داشته باشید.

فرمول محاسبه نرخ سربار:

مجموع هزینه‌های غیرمستقیم (ثابت) / مجموع تعداد ساعت‌های باز بودن رستوران = نرخ سربار

هزینه تمام شده

هزینه تمام شده در یک کافی شاپ یا رستوران از مجموع هزینه های نیروی کار ( شامل حقوق ثابت، ساعتی، مزایا و…) و بهای تمام شده کالا به دست می آید. به طور معمول هزینه های تمام شده یک مجموعه می توانند چیزی حدود 60-80 درصد از فروش آن مجموعه را به خود اختصاص دهند. هزینه تمام شده یکی از روش های بسیار مهم در سنجش عملکرد مجموعه محسوب می شود، زیرا که آن قادر است عمده هزینه های کنترل شده در کافه یا رستوران را به نمایش بگذارد. به عنوان مثال در شرایطی که نمی توانید هزینه های ثابت را در بازه زمانی هفتگی یا ماهانه کنترل کنید، این امکان وجود دارد تا با مدیریت نیروی کار، روش هایی را برای کاهش هزینه تمام شده بکار بگیرید. بنابراین هزینه های تمام شده، می توانند یکی از مهم ترین شاخص ها برای مدیریت یک مجموعه بحساب آیند و برای کاهش هزینه ها و افزایش درآمد ها مورد استفاده قرار گیرند.

محاسبه هزینه تمام شده بسیار ساده است. در این شرایط فقط کافی است هزینه های مختلف مرتبط با نیروی کار را در نظر بگیرید. این هزینه ها شامل حقوق ثابت، دستمزدهای ساعتی، مالیات و مزایای کارکنان رستوران می باشد. سپس به سادگی مجموع هزینه های نیروی کار را به بهای تمام شده محصول خود اضافه کنید تا هزینه تمام شده مجموعه شما به دست آید.

فرمول محاسبه هزینه تمام شده به صورت زیر است :

نیروی کار + بهای تمام شده کالا = هزینه تمام شده

درصد هزینه غذاها مدیریت مالی کافی شاپ و رستوران

درصد هزینه غذا تفاوت میان هزینه ارائه هر یک از موارد درج شده در منو (شامل هزینه تمامی مواد غذایی استفاده شده در یک بشقاب غذا) و قیمت فروش آن را نشان می دهد.

اگر برای تهیه یک بشقاب غذای خاص 3500 تومان هزینه شده است و شما آن را به قیمت 12 هزار تومان به مشتریان رستوران خود ارائه می‌دهید، هزینه آن حدود 29 درصد خواهد بود. اگرچه این عدد به موارد مختلفی از جمله نوع سرویس دهی و… نیز بستگی دارد. به طور کلی درصد هزینه غذا یا نوشیدنی می‌بایست بین 28 تا 35 درصد باشد. شما می توانید درصد هزینه را با تقسیم بر هزینه‌های کلی بر حسب فروش خود در یک دوره زمانی خاص به دست آورید. اگر بتوانید درصد هزینه یک آیتم از منو را برای هر یک از موارد درج شده در منوی خود محاسبه کنید این امکان برای شما فراهم می شود تا منوی خود را ارتقا دهید یا با طراحی جدید منو، مواردی را درج کنید که درآمد بیشتری را برای مجموعه شما به همراه می آورد.

فرمول محاسبه درصد هزینه غذا به صورت زیر است :

هزینه غذا / مجموع هزینه‌ها = درصد هزینه غذا

سود ناخالص مدیریت مالی کافی شاپ

سود ناخالص، مجموع سود کافه یا رستوران پس از محاسبه هزینه های فروش محصول را نشان می دهد. برای محاسبه سود ناخالص می بایست هزینه محصولات فروخته شده در طول یک دوره زمانی مشخص را از مجموع درآمدهای خود کم کنید.

فرمول محاسبه سود ناخالص رستوران به صورت زیر است :

مجموع فروش – هزینه‌های فروش = سود ناخالص

نرخ گردش کاری کارکنان

نرخ گردش کاری برحسب درصد ترک یا اخراج کارکنان مجموعه در طول یک دوره زمانی مشخص به دست می‌آید. صنعت کافه یا رستوران نسبت به صنایع دیگر به میزان قابل ملاحظه ای با میزان گردش کاری کارکنان سر و کار دارد. گردش کاری بالای هر یک از کارکنان می تواند به میزان قابل توجهی در کارایی کافه و رستوران تاثیر بگذارد. در برخی موارد مدیران مجبور می شوند برای خسارت های ناشی از این اتفاق، هزینه و زمان زیادی صرف کنند.

برای اینکه مدیران و صاحبان کافه و رستوران بینش جامعی از کسب و کار خود داشته باشند و بتوانند از محاسبات یاد شده به بهترین شکل استفاده کنند، می بایست به صورت منظم، هفتگی یا ماهانه این محاسبات را انجام دهند. اعداد به دست آمده در طول زمان به مدیریت کمک می کند تا مجموعه را با عملکرد قبلی خود مقایسه کنند و از این طریق بتوانند مشکلات موجود را حل کنند.

شما با شرکت در دوره مدیریت کافه و رستوران می‌توانید مهارت‌های مدیریتی را جهت اداره و پیشرفت مجموعه خود کسب نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع