اپرون یا پیش بند باریستایی چیست؟

در این متن سعی می کنیم اطلاعاتی درباره ی اپرون یا پیش بند براتون بذاریم، با ما همراه باشین تا در این خصوص اطلاعات کاملی به دست بیارین:

حتماً هنگام مراجعه به یک سازمان دولتی یا خصوصی دیدین که افراد و پرسنل اون از لباس فرم مخصوص اون سازمان استفاده می کنن؛ برای کارکنان یک کافی شاپ هم پوشیدن لباس یک دست و فرم مخصوص می تونه مهم و قابل توجه باشه. در حالت کلی وقتی مشتری وارد یک کافی شاپ می شه، در درجه ی اول به شکل ظاهری و نحوه ی دکوراسیون محیط کافی شاپ و لباس فرم پرسنل اون دقت می کنه.

داشتن لباس یک دست و فرم مناسب و یکسان برای نیروهای کافی شاپ نشون دهنده ی هماهنگی پرسنل اون و وجود نظم بیشتری در کار اوناست، در کافی شاپ ها پرسنل بر طبق وظیفه ای که دارن لباس های فرم متفاوتی می پوشن، اما در ایران اکثراً پرسنل کافی شاپ از یک نوع استفاده می کنن و بیشتر روی لباسی که به تن دارن یک نوع پیش بند یک دست می پوشن.

پیش بند

در این متن قصد داریم شما رو با پیش بند یا اپرون باریستایی آشنا کنیم، اول بذارین یک تعریف کامل از اپرون یا پیش بند براتون بنویسیم با ما همراه باشین:

اپرون یا پیش بند چیه؟

اپرون یک کلمه ی انگلیسی به معنی همون پیش بنده، این کلمه از یک واژه ی قدیمی فرانسوی گرفته شده است، امروزه پیش بندهای رستوران و کافه در ایران رو هم اپرون نام می برن.

در تعریف پیش بند هم بگیم که، پیش بند پوشش محافظیه که بر روی لباس های دیگه پوشیده شده و اکثراً قسمت جلوی بدن رو می پوشونه. پیش بندها انواع مختلفی دارن، ممکنه برای کارخانه داری یا باغبانی استفاده بشن، همچنین در رستوران ها، کارگاه های صنایع دستی، استودیوهای گل و بسیاری از مشاغل دیگه هم افراد از پیش بند استفاده می کنن. پیش بند ها در عین اینکه جلوی کثیفی لباس های شما رو می گیرن، می تونن دارای وجهه ای جذاب بوده و خیلی شیک هم به نظر برسن.

تاریخچه ی اپرون یا پیش بند

بار اولی که پیش بندها درست شده و مورد استفاده قرار گرفتن به درستی مشخص نیست، در بعضی از منابع گفتن که تمدن های باستانی مانند تمدن مصر، در مراسم های مختلف مذهبی از پیش بند استفاده می کردن و تصاویری از این تمدن به جا مونده که در اون خدایان مصری روی لباسشون دارای پیش بند بودن.

در شاهنامه و افسانه های ایرانی هم از پیش بند نام برده شده، مثلاً در شاهنامه اومده که پس از اینکه ظلم و ستم ضحاک بر مردم ایران بسیار شد، کاوه که مردی آهنگر بود، پیش بند چرمی خودش رو بر سر نیزه کرد و بعد از اون پیش بند به عنوان پرچم و نماد مقابله با ضحاک شناخته و سرانجام به پیروزی فریدون بر ضحاک منجر شد. این پرچم در نهایت نماد پادشاهی ایرانیان گردید.

در اروپا به خصوص قرون وسطی و عصر رنسانس، پیش بندها مشخص کننده ی شغل افراد بودن، مثلاً قصاب، آرایشگرها و نانواها دارای پیش بندهای متفاوتی بودن، مثلاً آرایشگران با نوارهای آبی رنگ روی پیش بندهاشون شناخته می شدن و رنگ پیش بند قصاب ها سبز بود. خانم ها و پیش خدمت های خانه هم از پیش بندهای گلدوزی شده و رنگاورنگ برای حفظ تمیزی لباس های گران قیمت خودشون استفاده می کردن.

تاریخچه پیش بند

اپرون باریستایی چیه؟

اپرون یا پیش بند باریستایی، پیش بندیه که باریستاها هنگام کار روی لباسشون می پوشن، این نوع از اپرون ها سبک سنتی ای داره و غیر از حلقه ای که دور گردن قرار می گیره، دارای بندیه که از پشت کمر گره می خوره. در اصطلاح انگلیسی بهش پیش بند بیب یا فول کاور می گن (Full Cover). این پیشبندها دارای جیب هایی هستن که به کارکنان اجازه می ده هنگام کار دفترچه ی  سفارش، چک لیست، خودکار و وسایل مورد نیاز دم دستی شون رو با خودشون داشته باشن.

از خصوصیات بارز این پیش بندها اینه که به فرد استفاده کننده محیطی ایمن از لحاظ نظافت می ده و در طول کار بخاطر پوشش کامل لباس از قسمت جلو، اجازه ی کثیف شدن لباس رو نمی ده. شستشوی این پیش بندها راحته و وقت زیادی از شما نمی گیره، کافیه این پیش بند رو با لباس یا پارچه های هم رنگ خودش در آب سرد شستشو بدین و در دمای ملایم خشک کنین.

در کشورهای خارجی برای پیشه و شغلهای مختلف اپرون های گوناگونی استفاده می کنن و با طرح و رنگهای مناسب محل کار تهیه می شن، اما در ایران خیلی از شغل ها که چندان سنخیتی هم ندارن ممکنه از پیش بند یا اپرون های یکسانی استفاده کنن. مثلاً در خصوص همین اپرون باریستایی که به بیب معروفه باید بگیم که در رستوران کارکنان آشپزخونه و گاهی آشپز و سرآشپزها هم از همین نوع استفاده می کنن.

پیش بند باریستایی

چگونه پیش بند رو درست ببندیم؟

نحوه ی بستن و استفاده ی پیش بندها با توجه به صنعت، خدماتی که ارائه می شه و شغل فرد متفاوته و برای بستن اونا ممکنه سلیقه ها و روش های مختلفی ارائه بشه، اما در مورد پیش بند باریستایی به این صورت عمل کنین بهتره؛

پیش بند رو جوری تنظیم کنین که قسمت جلویی بدنتون رو به صورت کامل پوشش بده، جوری اون رو فیکس کنین که مطمئن باشین هنگام کار از تنتون نمی افته. بندهای دور کمر رو در پشت به صورت کمانی به کمر ببندین، اگه بندها بلندن، می تونین اونا رو از پشت خود عبور داده و به قسمت جلو بیارین تا بعد از تنظیم کامل اون رو گره بزنین. بعد از بستن و گره زدن از محکم بودن گره ها اطمینان پیدا کنین تا هنگام کار باز نشن.

چگونه پیش بند ببندیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع