صنعت قهوه را بهتر بشناسیم

کافه ها تنها بخش کوچکی از صنایع گسترده غذا و نوشیدنی هستند. فروش سالانه کافه ها به عنوان عضو مهمی از صنعت قهوه در ایالت متحده آمریکا در سال 2016  حدود 782 میلیارد دلار بود. کافه ها به شکل های مختلفی شکل می گیرند اما طبق تعریف سنتی آنها کسب و کارهای کوچک عرضه کننده قهوه، چای و سایر نوشیدنی های گرم می باشند. اخیرا بسیاری از کافه ها با رستوران های دیگر در  ارائه محصولات پخته شده، ساندویچ ها ، سالاد و سایر اقلام میان وعده  رقابت می کنند.با وجود جایگاه محدود صنعت کافه و قهوه در بخش خدمات مواد غذایی ، رهبران صنایع کافی شاپ به اندازه ای بزرگ شده اند که می توانند با غول های صنعت رستوران رقابت کنند. استارباکس بزرگترین مجموعه کافی شاپ در سراسر جهان است  و به راحتی با بزرگترین رقیب خود در میان رستوران ها یعنی مک دونالند رقابت می کند .

صنعت قهوه - کافه نیرو

رشد صنعت قهوه در جهان

در سال 2016  درآمد مجموعه زنجیره ای استارباکس به مبلغ 21.32 میلیارد رسید. پس از یک دهه توسعه سریع  این شرکت بیش از 25 هزار شعبه در سراسر جهان دارد. سایر رهبران صنعت قهوه مانند تیم هورتون در کانادا  در حالی که هنوز هم نسبتا کوچک هستند در سال های اخیر شاهد رشد چشمگیری بوده اند.

در سال 2016 حدود 155 میلیون کیسه قهوه در جهان مصرف شد.  بر  اساس برخی ازمنابع، سرانه مصرف قهوه  در سال 1396 در ایران حدود دو هزار تن بوده است. یعنی هر ایرانی به طور سرانه بین 160 تا 200 گرم قهوه مصرف می‌کند.

صنعت قهوه - کافه نیرو

در ایالات متحده آمریکا ، تقریبا 70 درصد از مصرف کنندگان حداقل دو فنجان قهوه در روز می نوشند. و تقریبا نیمی از آنها برای رفع خستگی و بیدار بودن قهوه می‌نوشند. بر اساس یک نظرسنجی ملی، در بهار 2016 بیش از 36 میلیون آمریکایی در ماه گذشته از یک کافی شاپ بازدید کرده اند. کافه های زنجیره ای محبوب در میان مصرف کنندگان ایالات متحده شامل کازینو کرمه  Donuts ، Caribou Coffee Starbucks و هستند .

صنعت قهوه در ایران

صنعت قهوه در جهان به حدی وسیع است که منبع اصلی درآمد برخی کشور‌های آفریقایی و آمریکای لاتین به حساب می‌آید. در این کشورها قهوه حتی وزارتخانه اختصاصی خود را دارد، اما صنعت قهوه در ایران نوپا است. پس از ممنوعیت واردات قهوه‌های رست شده، در سال‌های اخیر کسب و کارهای مرتبط با رست و برشته‌کاری قهوه رشد خیلی خوبی را تجربه کرده‌اند.
از طرفی استقبال مردم ایران از نوشیدنی قهوه روز به روز در حال گسترش است و قهوه جای خود را در سبد خرید خانواده ایرانی باز کرده است. امروز در هر خانه‌ای ابزارهای مختلف دم‌آوری قهوه وجود دارد و قهوه درحال رقابت جدی با چای است.

برندهای متعدد ایرانی هم وجود دارند که دست خریداران را برای خرید باز گذاشته اند. این نشانه واضحی است که صنعت قهوه در ایران بازار رو به رشد و آینده پررونقی دارد. در شرایط کنونی حدود ۸۰ درصد از نیاز قهوه کشور توسط صنایع داخلی تامین می‌شود. ۲۰درصد باقی مانده نیز مربوط به قهوه‌هایی است که به شکل مستقیم وارد کشور می‌شوند و فرآوری روی آنها انجام نمی‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع